JEUGDSPORTEN

Team Sahinbas® is gespecialiseerd in jeugd budosporten vanaf 6 jaar, zoals:

  • Jeugd Boksen;
  • Jeugd Kicboksen;
  • Jeugd Kyokushin Karate;
  • Jeugd MMA (Mixed Martial Arts).

De budosporten vormen een gezonde combinatie tussen fysieke en mentale kracht, tussen dynamiek en zelfbeheersing. Goed voor lijf en leden, maar zeker zo goed voor het zelfvertrouwen. Daarom zijn budosporten ook bijzonder geschikt voor kinderen. Spelenderwijs leren zij in de lessen omgaan en stoeien met andere kinderen en ontdekken zij het wedstrijdelement van winnen en verliezen en vertrouwen op je eigen kracht.

Voor meer info zie hieronder..

 

Jeugd Boksen
Jeugd boksen voor de jeugd wordt bij Team Sahinbas® gegeven vanaf 6 jaar.
Meer informatie volgt binnenkort…

 

Jeugd Kickboksen
Kickboksen voor de jeugd wordt bij Team Sahinbas® gegeven vanaf 6 jaar. De les bevat veel speelelementen, zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van het kickboksen. Kickboksen is bijzonder goed voor de motorische en mentale ontwikkeling van uw kind.

Het Kickboksen is een perfecte manier om conditioneel pittig te trainen, daarnaast leert men natuurlijk de combinatie van het westerse boksen en trap technieken uit oosterse disciplines. Doorzettingsvermogen, discipline en tegen een stootje kunnen zijn de basis voorwaarden om deel te nemen aan deze lessen.

Bij Kickboksen maakt men gebruik van een aantal natuurlijke wapens die het menselijk lichaam heeft: vuisten, voeten, schenen en knieën. Bij de training wordt er gebruik gemaakt van beschermend materiaal, zoals bokshandschoenen, scheenbeschermers en voetbeschermers.

 

Jeugd Kyokushin Karate
Kyokushin Karate voor de jeugd wordt bij Team Sahinbas® gegeven vanaf 6 jaar. De les bevat veel speelelementen, zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van het karate. Karate is bijzonder goed voor de motorische en mentale ontwikkeling van uw kind..

De Japanse leermeester Masutatsu Oyama is de grondlegger(1951) van het Kyokushin Karate, een full-contact stijl die ook wel “the strongest karate over the world” wordt genoemd. Men streeft naar een balans tussen innerlijke stabiliteit en uiterlijke vaardigheden.
Kyokushin Karate is een ongewapende zelfverdedigingsport waarbij men gebruik maakt van stoten, beentechnieken, klemmen, vastpakken, beenworpen en heupworpen.

Kyoku betekent uiterste

Shin betekent waarheid

Kai samenwerken, samengaan of associëren.

In 1961 kwam het Kyokushin Karate naar Nederland. Momenteel zijn er 35 dojo’s waar het Kyokushin Karate wordt onderwezen, waaronder onze Team Sahinbas®.

Kyokushin Karate is een sport die door iedereen, ongeacht leeftijd kan worden beoefend. Het bevordert de lichaamscoördinatie en is een uitstekende manier om conditie en zelfverdediging te combineren.

 

Jeugd MMA (Mixed Martial Arts)
MMA voor de jeugd wordt bij Team Sahinbas® gegeven aan de jeugd vanaf 10 jaar.

Een MMA training bestaat uit een warming-up, techniek training, licht sparren (met beschermers) met andere deelnemers en een cooling down. Duur van de training: 60 minuten

De MMA trainingen worden u aangeboden door o.a. hoofdtrainer Goksel Sahinbas.

Goksel is één van de weinige MMA instructeurs in Nederland. Hij heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van lesgeven en wedstrijden, op nationaal- en internationaal niveau.