SPORTEN “MET CONTACT”

Team Sahinbas® is gespecialiseerd in budosporten, zoals:

  • Boksen;
  • Kicboksen / Thaiboksen;
  • Kyokushin Karate;
  • Ladies Only Kickboksen (zonder sparren!)
  • MMA (Mixed Martial Arts).

De budosporten vormen een gezonde combinatie tussen fysieke en mentale kracht, tussen dynamiek en zelfbeheersing. Goed voor lijf en leden, maar zeker zo goed voor het zelfvertrouwen. Daarom zijn budosporten bijzonder geschikt voor kinderen en volwassenen..

Voor meer informatie, zie hieronder.

 

Boksen
Boksen vormt een gezonde combinatie tussen fysieke en mentale kracht, tussen dynamiek en zelfbeheersing. Goed voor lijf en leden, maar zeker zo goed voor het zelfvertrouwen. Daarom is boksen ook bijzonder geschikt voor kinderen. Spelenderwijs leren zij in de lessen omgaan en stoeien met andere kinderen en ontdekken zij het wedstrijdelement van winnen en verliezen en vertrouwen op je eigen kracht.

Elke sport heeft een geschiedenis. Boksen is een hele oude sport. Ruim 3000 jaar voor Christus zijn er in Nieuw Guinea al afbeeldingen gevonden van een tweekamp, waarbij met een vuistgevecht een meningsverschil moest worden afgehandeld.

Ook in Griekenland was er rond 100 jaar voor Christus al een vorm van boksen.
De vuistvechter of “pugilist” gebruikte toen al een handschoen. Meestal was dit gemaakt van de huid van dieren.

Pas rond het begin van de 18e eeuw werd het boksen gereglementeerd in opdracht van de Markies van Queensberry en in 1743 werden de eerste bokshandschoenen vervaardigd.

Iemand die de sport een enorme bekendheid heeft gegeven is toch wel Cassius Clay alias Mohammed Ali.

Boksen is een acyclische, tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen en conditie centraal staan.

 

Kickboksen / Thaiboksen
Het Kickboksen / Thaiboksen is een perfecte manier om conditioneel pittig te trainen, daarnaast leert men natuurlijk de combinatie van het westerse boksen en trap technieken uit oosterse disciplines. Doorzettingsvermogen, discipline en tegen een stootje kunnen zijn de basis voorwaarden om deel te nemen aan deze lessen.
Bij Kickboksen / Thaiboksen maakt men gebruik van een aantal natuurlijke wapens die het menselijk lichaam heeft: vuisten, voeten, schenen en knieën. Bij de training wordt er gebruik gemaakt van beschermend materiaal, zoals bokshandschoenen, scheenbeschermers en voetbeschermers.

 

 

Kyokushin Karate
Japanse leermeester Masutatsu Oyama is de grondlegger(1951) van het Kyokushin Karate, een full-contact stijl die ook wel “the strongest karate over the world” wordt genoemd. Men streeft naar een balans tussen innerlijke stabiliteit en uiterlijke vaardigheden.

Kyokushin Karate is een ongewapende zelfverdedigingsport waarbij men gebruik maakt van stoten, beentechnieken, klemmen, vastpakken, beenworpen en heupworpen.

Kyoku betekent uiterste

Shin betekent waarheid

Kai samenwerken, samengaan of associëren.

In 1961 kwam het Kyokushin Karate naar Nederland. Momenteel zijn er 35 dojo’s waar het Kyokushin Karate wordt onderwezen, waaronder onze Gym Leiden®.

Kyokushin Karate is een sport die door iedereen, ongeacht leeftijd kan worden beoefend. Het bevordert de lichaamscoördinatie en is een uitstekende manier om conditie en zelfverdediging te combineren..

 

Ladies Only (zonder sparren!)
Klik hier voor meer informatie betreft ladies only

 

MMA (Mixed Martial Arts)
Mix Martial Arts is een moderne budosport die gebaseerd is op moderne en oude traditionele Japanse budosporten. Mix Martial Arts bestaat uit Kyokushin Karate, Kickboksen, Judo en Jiu Jitsu. Al deze sporten hebben een ding gemeen als je het wil leren is discipline ,volharding en alertheid vereist.

Uit deze verschillende budosporten worden de effectiefste technieken gekozen voor deze trainingen wat betekent dat  zowel staan als grondgevechten worden beoefend.

Vooral voor personen die totaal geen ervaring hebben met MMA zijn de lessen die wij aanbieden ideaal. Het doel van onze werkwijze is iedereen die geïnteresseerd is in MMA zo breed en compleet mogelijk op te leiden. Onze groep bestaat vooral uit absolute beginners en recreanten met wat basis kennis. Een MMA training bestaat uit een warming-up, techniek training, sparren met andere deelnemers en een cooling down. Duur van de training: 60 minuten

De MMA trainingen worden u aangeboden door o.a. hoofdtrainer Goksel Sahinbas.

Goksel heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van lesgeven en wedstrijden, op nationaal- en internationaal niveau..